AC/DC: Legenda tvrdého rocku

Kdo jsou AC/DC

AC/DC je rocková kapela původem z Austrálie, která byla založena v roce 1973. Skupina byla vždy populární mezi fanoušky rockové hudby, a to i mimo Austrálii. AC/DC zůstávají aktivní dodnes a jejich alba se stále umisťují na předních příčkách žebříčků prodejnosti. Mezi zakládajícími členy kapely byli bratři Angus a Malcolm Youngové, kteří hráli na kytary. Dalšími členy byli zpěvák Bon Scott, baskytarista Mark Evans a bubeník Phil Rudd. Současná sestava kapely zahrnuje bubeníka Chrise Sladea, který se kapely účastní od roku 2015. Jejich styl hudby lze popsat jako tvrdý rock a heavy metal, s výraznými kytarovými riffy a silným vokálem. AC/DC jsou známí svou energií naživo a výrazným vizuálem, včetně symbolu blesku v jejich logu. V průběhu let kapela prodala více než 200 milionů alb po celém světě a získala mnoho ocenění.

Význam AC/DC v rockové hudbě

V rockové hudbě není mnoho zpěváků a kapel, kteří mají stejně vysoký význam jako AC/DC. Tato australská rocková kapela byla založena v roce 1973 a od té doby dodává svým fanouškům energickou hudbu plnou syrového zvuku a silných textů. Své klasické hity jako "Highway to Hell" nebo "Thunderstruck" si oblíbilo nejen rockové publikum, ale i mnoho posluchačů celosvětově. Pro mnoho rockových kritiků a fanoušků AC/DC reprezentují skutečné významy a hodnoty této hudby. Jejich tvorba je plná energie a rebelství, a to zejména v době, kdy se rocková hudba stávala stále komerčnější a někteří umělci se dávali na popovější dráhu. Nicméně, AC/DC zůstali věrní svému stylu a vytvořili si silnou fanouškovskou základnu po celém světě, která se skládá z lidí, kteří mají rádi otevřenou, energickou rockovou hudbu. AC/DC měli také významný dopad na mnoho dalších kapel a zpěváků. Jejich styl rytmické kytary a robustní zvuk bicích vytvořil inspiraci pro mnoho dalších kapel a umělců napříč různými hudebními žánry. Protože kapela má takový silný vliv na hudební průmysl, AC/DC jsou jedněmi z těch, kteří změnili podobu rockové hudby, jak ji dnes známe.

Historie AC/DC

Historie kapely AC/DC se začíná psát již na přelomu 60. a 70. let, kdy se její budoucí členové Angus a Malcolm Youngovi rozhodli založit rockovou skupinu. Prvním projektem, ve kterém hráli spolu, byl místní dua Marcus Hook Roll Band. V roce 1973 pak společně založili kapelu AC/DC. V průběhu let kapela vystřídala několik členů, kteří se účastnili nahrávání desek a koncertování. Mezi největší úspěchy skupiny patří řada hitových singlů, jako například "Highway to Hell", "Back in Black", "Thunderstruck" či "Hells Bells", které se staly klasikou rockové hudby a stále patří k nejznámějším skladbám kapely. Kapela si získala značnou popularitu po celém světě a získala mnohá ocenění, jako je například Rock and Roll Hall of Fame. Navzdory smrti některých svých členů, jako například Bon Scott nebo Malcolm Young, kapela stále pokračuje v koncertování a nahrávání nových alb.

Největší hity AC/DC

AC/DC je jednou z nejikoničtějších rockových kapel na světě a jejich hity se staly legendou. Mezi největší hity AC/DC patří například "Highway to Hell", který se stal skutečným hymnou kapely a dodnes se často objevuje ve filmech, reklamách i sportovních akcích. Dalším hitem, který zlidověla po celém světě, je "Back in Black", který se stal nejprodávanějším albem kapely. Mezi další nezapomenutelné hity AC/DC patří "Thunderstruck", který si získal obrovskou popularitu díky svému silnému riffu a skvělému textu s vynikající výkonností baskytary a bicí. "You Shook Me All Night Long" je také jedním z nejznámějších hitů skupiny. Tento neuvěřitelně energický a dravý track se stal jedním z nejslavnějších rockových singlů a stále patří ke klenotům rockové hudby. AC/DC také proslavila ostatní hity, jako jsou například "Shoot to Thrill", "T.N.T." a "Hells Bells" – méně známé hity, které se však staly oblíbenými mezi fanoušky po celém světě a stal se nedílnou součástí klasické rockové scény. S těmito úspěšnými hity a neuvěřitelnou kariérou se AC/DC stala jednou z největších rockových skupin v historii hudby.

Osobnosti v AC/DC

Osobnosti v AC/DC jsou nevyhnutelnou součástí historie této legendární australské kapely. Mezi nejvýznamnější členy patří zpěvák Bon Scott, který se stal ikonou rockového světa. Jeho charismatu a nezapomenutelným výkonům vdýchla AC/DC nový život, a to i přes tragickou smrt, která postihla Bon Scotta v roce 1980. Po jeho smrti kapelu převzal Brian Johnson, jehož hlas se stal dalším charakteristickým prvkem skupiny. Ještě dnes lze slyšet jeho nezapomenutelné skladby, jako například "Back in Black" nebo "Thunderstruck", které stále sklízí úspěchy. Mezi další významné osobnosti v AC/DC patří bratři Angus a Malcolm Youngovi, kteří spoluzaložili kapelu v roce 1973. Angus se stal jedním z nejslavnějších rockových kytaristů vůbec a jeho energické akrobacie na pódiu jsou legendární. Malcolm zase vytvořil charakteristický zvuk kapely, který spočívá v jednoduchých, ale účinných riffu. Společně se svými kolegy z kapely vytvořili nezaměnitelný styl, kterým AC/DC zaujala hudební scénu po celém světě.

Pozadí některých hitů AC/DC

Pozadí některých hitů AC/DC je jedinečné a poutavé. Někteří lidé by mohli říci, že v této kapele jde jen o tvrdý rock, ale věřte nám, že realita je daleko složitější. Mnoho z těchto hitů mělo svůj původ v příběhu ze života, jako například "Highway to Hell", která byla inspirována častými cestami kapely po nebezpečných silnicích. Další hit "Back in Black" byl napsán jako pocta zesnulému zpěvákovi Bonu Scottovi a je jednou z nejúspěšnějších písní kapely. Zajímavostí je, že kapela se rozhodla pokračovat bez Scotta a najala nového zpěváka, Briana Johnsona. "Back in Black" se stala jakousi vstupní bránou pro AC/DC do nové éry. A co hit "Thunderstruck"? To je píseň, kterou vytvořili bratři Youngové a kterou napsali během jednoho dne. Píseň byla tak populární, že kapela ji dodnes hraje na svých koncertech. Pozadí a příběhy těchto písní jsou fascinující a ukazují, že za každým skvělým hitem je hluboký příběh.

Časté otázky FAQ

AC/DC je australská rocková skupina, která byla založena v Sydney v roce 1973. Skupinu tvoří bratři Malcolm a Angus Youngové, kteří jsou považováni za zakladatele skupiny.
AC/DC začali hrát v Sydneyských klubech v 70.letech. V roce 1975 vydali své první album High Voltage. V roce 1980 zemřel zpěvák Bon Scott a nahradil ho Brian Johnson. V roce 2014 odešel z kapely Malcolm Young a v roce 2017 zemřel Malcolmův bratr George.
AC/DC jsou tvořeni pěti členy: Brian Johnson (zpěv), Angus Young (kytara), Phil Rudd (bicí), Cliff Williams (baskytara) a Stevie Young (kytara, synovec Malcolma a Anguse Youngových).
Hudba AC/DC je charakteristická tvrdými kytarovými riffy, zpěvem s vysokým oktávovým rozsahem a silnou rytmickou sekcí. Jejich styl je často označován jako hard rock nebo heavy metal.
AC/DC mají spoustu hitů, ale některé z nejslavnějších jsou: Highway to Hell, Back in Black, Thunderstruck, Hells Bells, You Shook Me All Night Long, Shoot to Thrill a For Those About to Rock (We Salute You).
AC/DC jsou jedni z nejvlivnějších rockových skupin v historii. Ovlivnili mnoho dalších kapel a jejich hudbu si oblíbili fanoušci po celém světě. Získali řadu ocenění a jsou považování za jedny z největších rockových hvězd všech dob.
12.07.2023