Kytarové příslušenství, které nesmí chybět v žádné výbavě

Struny

Struny jsou srdcem každé kytary. Bez kvalitních strun nemůžete dosáhnout čistého a správného zvuku. Doporučujeme mít vždy náhradní sadu, protože struna může kdykoliv prasknout.

Trsátka

Trsátka jsou základním příslušenstvím pro všechny kytaristy. Mějte vždy několik trsátek různých tuhostí, abyste mohli experimentovat s různými zvukovými efekty a technikami.

Ladička

Ladička je nezbytná pro udržení kytary správně naladěné. Digitální ladičky jsou dnes velmi přesné a snadno použitelné. Investice do kvalitní ladičky se vyplatí.

Kapodastr

Kapodastr vám umožní měnit výšku tónu bez přeletování prstů. Je to ideální pomocník, pokud chcete rychle měnit tóninu písně.

Stojan na kytaru

Stojan na kytaru je důležitým prvkem pro ochranu vašeho nástroje. Kytara bude v bezpečí a snadno přístupná, kdykoliv budete chtít hrát.

Obal na kytaru

Obal chrání kytaru před prachem, nárazy a jinými poškozeními. Existuje široká škála obalů od jednoduchých látkových až po pevné kufry.

Pásek

Pásek vám umožní hrát na kytaru ve stoje. Je důležité mít pohodlný a nastavitelný pásek pro delší hraní.

Čističe strun

Pravidelná údržba strun jim prodlouží životnost a zachová jejich zvukovou kvalitu. Speciální čističe strun snadno odstraní nečistoty a pot.

Metronom

Metronom vám pomůže udržet správné tempo při hraní. Je to užitečný nástroj pro každého, kdo cvičí pravidelnou hru nebo komplexní rytmické vzory.

Časté otázky FAQ

Náhradní struny jsou důležité, protože struna může kdykoliv prasknout a bez náhrad nebudete moci pokračovat ve hraní.
Ano, ladička je nezbytná pro udržení správného ladění kytary, což je klíčové pro dosažení čistého zvuku.
To záleží na osobních preferencích a stylu hry. Doporučujeme vyzkoušet několik různých tuhostí a tvarů, abyste našli to, které vám nejvíce vyhovuje.
Kapodastr se používá pro změnu výšky tónu bez nutnosti přeletování prstů, což usnadňuje hraní v různých tóninách.
To záleží na častosti přenášení kytary a míře ochrany, kterou potřebujete. Pevné kufry nabídnou nejlepší ochranu, ale látkové obaly jsou lehčí a pohodlnější pro běžné přenosy.
Metronom pomáhá udržovat tempo a rytmus, což je klíčové pro správné hraní a zlepšování techniky.
23.07.2023