Megadeth - Přehled historie, alba a největších hitů

Co je to Megadeth?

Megadeth je americká heavy metalová kapela, kterou založil zpěvák a kytarista Dave Mustaine v roce 1983. Kapela se řadí mezi jedny z nejvlivnějších kapel žánru thrash metal a je považována za jednu z "Velké čtyřky thrash metalu" spolu s Metallicou, Slayer a Anthraxem. Texty Megadeth se obvykle zabývají politickými tématy, jako je válka, terorismus, korupce a světová politika. Kapela Megadeth vydala celkem 15 studiových alb, z nichž některá jsou považována za klasiku žánru. Některé z nejznámějších hitů kapely zahrnují "Symphony of Destruction", "Hangar 18" a "Peace Sells". Megadeth získala řadu ocenění, včetně 12 nominací na ceny Grammy, z nichž jednu také vyhrála. Megadeth nebyla vždy stabilní formace a během let prošla mnoha změnami v sestavě a úspěchu. Nicméně, kapela si udržela loajální fanoušky po celém světě a stále patří mezi jedny z nejvýraznějších a nejvlivnějších kapel v žánru metalu.

Historie kapely Megadeth

Historie kapely Megadeth začala v roce 1983, kdy Dave Mustaine opustil kapelu Metallica a rozjel vlastní projekt. První album kapely "Killing Is My Business... and Business Is Good!" vyšlo o rok později a stal se kultovním hitem metalové scény. V průběhu let se složení kapely několikrát měnilo a Megadeth se stali jednou z nejvýznamnějších thrash metalových kapel na světě. V roce 1990 kapela vydala album "Rust in Peace", které se stalo jedním z nejúspěšnějších alb kapely a získalo mnoho pozitivních recenzí. Dalšími úspěšnými alby byly například "Countdown to Extinction" a "Youthanasia". Megadeth také získali řadu ocenění, včetně cen Grammy za nejlepší metalové album. Po řadě turbulentních období se kapela v roce 2004 opět spojila v původní sestavě a vydala album "The System Has Failed", který byl velmi dobře přijat fanoušky i kritiky. Megadeth dodnes patří mezi nejvlivnější metalové kapely a neustále se snaží posouvat hranice žánru a vytvářet novou a inovativní hudbu.

Významné alba od Megadeth

Významné alba Megadeth jsou nezbytné pro každého fanouška metalové hudby. Tato slavná skupina se stala jednou z nejlépe prodávaných ikon thrash-metalu. Mezi jejich nejvýznamnější alba patří "Peace Sells... but Who's Buying?", "Rust in Peace" a "Countdown to Extinction". "Peace Sells... but Who's Buying?" vydané v roce 1986, bylo druhým albem Megadeth a znovu potvrdilo jejich sílu a vynikající styl. Album obsahuje slavnou skladbu "Peace Sells", která se stala megahitem. "Rust in Peace" vydané v roce 1990, je považováno za jedno z nejvýznamnějších alb Megadeth. Toto album získalo ohromné množství pozitivních recenzí a je to pravděpodobně nejlepší album skupiny. "Countdown to Extinction" vydané v roce 1992, se stalo nejúspěšnějším albem Megadeth a obsahuje několik hitů, jako jsou "Symphony of Destruction" a "Sweating Bullets". Toto album se stalo nejprodávanějším albem skupiny a kritici ho označili za vrchol Megadeth.

Největší hity od Megadeth

Megadeth je americká thrash metalová kapela s velkým počtem nezapomenutelných hitů. Mezi největší hity kapely patří "Symphony of Destruction", "Peace Sells", "Hangar 18" a "Holy Wars... The Punishment Due". Tyto songy jsou známé pro své ikonické kytarové riffy a zpěv Dave Mustaina, který dodává každému songu energetickou sílu. "Symphony of Destruction" byla vydána v roce 1992 a stala se jedním z nejpopulárnějších songů Megadeth. Tento song je osobní protest proti politickému establishmentu a vyjadřuje názor kapely na moc a nadvládu. "Peace Sells" je dalším hitem Megadeth. Tento song byl vydán v roce 1986 a získal široký ohlas pro své nápadité kytarové intro a nezapomenutelné texty. "Hangar 18" je ještě jedním neobyčejným songem od Megadeth. Tento song vypráví příběh o údajné UFO havárii a následné cover-up operaci na tajné vojenské základně. "Holy Wars... The Punishment Due" je posledním songem na albu Rust in Peace a jedním z největších hitů Megadeth. Tento song obsahuje silné politické a náboženské poselství a je jedním z nejobecnějších songů Megadeth. Megadeth bude navždy známý pro svou tvrdou hudbu, ale také pro své nezapomenutelné hity. Tyto songy poskytují podezřelou průvodní hudbu pro všechny, kdo milují thrash metal a tvrdou hudbu obecně.

Vliv kapely Megadeth na metalovou scénu

Kapela Megadeth patří k nejvlivnějším a nejúspěšnějším skupinám metalové scény. Vznikla v roce 1983 a původně se skládala z baskytaristy Daveho Elefsona, kytaristy Chrisa Polanda, bubeníka Gar Samuelsona a zakládajícího člena Dave Mustaina, který hrál na kytaru a zpíval. Megadeth si během své existence vydobyli pevné místo na metalové scéně a působili jako inspirace pro řadu dalších kapel. Kapela Megadeth se stala velmi vlivnou na metalovou scénu díky svému jedinečnému zvuku a plodnému tvůrčímu procesu. Jejich tvorba čerpala ze širokého spektra hudebních stylů, od thrash metalu až po hard rock. Jejich texty se věnovaly politickým a sociálním tématům a často obsahovaly hlubokou společenskou kritiku. I když se sestava Megadeth v průběhu let měnila, kapela stále dokázala udržet svou identitu a zůstat na špici metalového žánru. Jejich vliv se projevuje nejen v hudbě, ale i v celkové kultuře a módním stylu metalové subkultury.

Současnost kapely Megadeth

V současné době je Megadeth jednou z nejvýznamnějších metalových kapel na světě. Kapela byla založena v roce 1983 Daveem Mustainem, který porušil smlouvu s kapelou Metallica. Megadeth však rychle nabrali na popularitě a stal se jedním z předních představitelů thrash metalu. Megadeth dodnes sklízí úspěchy, a to především díky charakteristickému stylu skladby, která kombinuje temné a epické melodie s tvrdými a rychlými riffy. Texty kapely jsou často kritické k politice, náboženství a násilí. V roce 2010 Dave Mustaine oznámil, že kapela začne pracovat na novém albu s názvem "Th1rt3en". Album se setkalo s pozitivní odezvou od fanoušků i kritiků a umístilo se na 11. místě v žebříčku Billboard 200. Během let Megadeth prodali více než 38 milionů alb po celém světě a získali řadu ocenění a nominací, včetně 12 cen Grammy. Kapela se stále drží v čele metalové scény a jistě bude nadále inspirací pro miliony fanoušků po celém světě.

Časté otázky FAQ

Kapela Megadeth byla založena v Los Angeles, Kalifornie v roce 1983.
Dave Mustaine je zakladatel a stěžejní tvář kapely Megadeth.
Mezi nejznámější hity kapely Megadeth patří Symphony of Destruction, Holy Wars...The Punishment Due, Tornado of Souls, A Tout le Monde, Sweating Bullets a další.
Texty kapely Megadeth se často zabývají tématy jako jsou válka, společnost a politika. Jsou plné metafor a cynického humoru, což je také typické pro tvorbu zakladatele D. Mustaina.
Kapela Megadeth čelila několika kontroverzám kvůli svým textům a obrazům v klipu. Například Holy Wars je považován za kontroverzní kvůli svým proamerickým a protiarabským tématům. Dave Mustaine také bojoval s drogovou závislostí a alkoholismem a kapela prošla množstvím změn sestavy.
V současné době neexistují oficiální zprávy o novém albu kapely Megadeth, ale Dave Mustaine prohlásil, že kapela v plné síle vystoupí na festivalu Copenhell v roce 2021.
15.07.2023