Vše, co potřebujete vědět o kapele Motörhead

Co byste měli vědět o kapele Motörhead

Kapela Motörhead byla založena v roce 1975 v Londýně, a ačkoliv se často řadí do kategorie heavy metalu, sami členové se označovali jako rock and rolloví bardové. Jejich styl se vyznačoval razantními riffy, razantními bicími a charakteristickým hlasem frontmana Iana "Lemmy" Kilmistera. Motörhead se řadí mezi kultovní kapely, a to především díky své jedinečné tvorbě, životnímu stylu, ale také díky komunitě fanoušků, kteří již desítky let dodržují rutinu týdenního pití piva a poslechu alba "No Sleep til Hammersmith". Lemmy s kapelou vydali celkem 22 studiových alb a prodali přes 30 milionů kopií po celém světě. Kapela Motörhead si také vysloužila respekt jako hudební inspirace pro mnoho dalších kapel. Lemmyho osobnost a jeho nezávislé myšlení inspirovalo mnoho lidí, a to nejen v oblasti hudby, ale i v umění a literatuře. Bohužel v roce 2015 Ian Kilmister zemřel na rakovinu, a kapela Motörhead zůstala navždy zapsána v paměti jako jeden z nejvýznamnějších zástupců rockové a metalové hudby.

Historie kapely Motörhead

Motörhead je rocková kapela založená v Londýně v roce 1975. Zakladatelé a kapelníci během existence kapely byli Lemmy Kilmister a Phil Taylor. Spojením metalu, punku a rocku vytvářeli nezaměnitelný zvuk, který měl velký vliv na rockovou scénu. Kapela Motörhead během své existence nahrála 22 studiových alb a prodala více než 15 milionů kopií po celém světě. Jejich největšími hity jsou písně jako Ace of Spades, Overkill nebo Iron Fist. Kapela měla též obrovský vliv na heavy metal, punk a rockovou scénu, což dokazují řada coververzí jejich písní. Motörhead byla kapela, která se nikdy nevzdala. Přestože se její sestava během let mnohokrát měnila, tato kapela si udržovala svou jedinečnou identitu a výrazný zvuk. Jejich hudba a vystoupení by mohly být popsány jako drsná, neústupná a plná energie. I po skončení kapely v roce 2015, po smrti Lemmyho Kilmistera, je Motörhead stále živým důkazem toho, že zrovna tak jako jejich zvuk byla kapela samotná nezaměnitelná.

Nejvíce známé písně Motörhead

Motörhead je britská heavy metalová kapela, která zanechala neuvěřitelné dědictví svými nezapomenutelnými skladbami. Nejvíce známé písně této kapely jsou především "Ace of Spades", která vyšla v roce 1980 a dodnes patří k absolutním klenotům rockové hudby. Další nezapomenutelnou písní je "Overkill", která byla vydána v roce 1979 a stala se jednou z nejuznávanějších a nejoceňovanějších skladeb kapely. Dalšími nejznámějšími písněmi Motörhead jsou "The Game" a "Iron Fist". Obě písně dosáhly velké popularity a staly se oblíbenými skladbami fanoušků těžké hudby po celém světě. "The Game" byla použita jako oficiální píseň pro wrestlingovou organizaci WWE a "Iron Fist" zase pro stejnojmenný film z roku 1982. Motörhead stavěli svou kariéru na silných a energických skladbách, které jsou dodnes velmi populární po celém světě. Jejich úspěch a nezapomenutelný styl je důkazem toho, že těžká hudba se stala neoddělitelnou součástí moderní kultury.

Vliv kapely Motörhead na rockovou hudbu

Kapela Motörhead, kterou založil a vedl charismatický frontman Lemmy Kilmister, významně ovlivnila rockovou hudbu. Skupina vytvořila jedinečný zvuk, který spojil elementy heavy metalu, punku a rock and rollu. Jejich energická hudba a agresivní zpěv přitahovaly fanoušky po celém světě a stala se inspirací pro mnoho dalších kapel. Motörhead dokázali být kontroverzní a svými písněmi často naráželi na společenské tabu. Největší úspěch zaznamenali v 80. letech, kdy se stali jednou z nejpopulárnějších rockových kapel na světě. Jejich koncerty byly nezapomenutelné a mnozí fanoušci si pochvalovali nejen kvalitu hudby, ale i energii, kterou z kapely cítili. Zemření Lemmyho Kilmistera v roce 2015 ukončilo éru kapely Motörhead, avšak jejich vliv na rockovou hudbu zůstane trvalý. Jejich zvuk se stal synonymem pro těžký rock a punkový styl a kapela se stala legendou. Fanoušci Motörhead si stále uchovávají vzpomínky na živé vystoupení této skupiny a považují ji za jednu z nejvlivnějších v rockové historii.

Zajímavosti o Motörhead

Zajímavosti o Motörhead, jedné z nejlegendárnějších rockových kapel v historii, jsou nesčetné. Mezi nezapomenutelné okamžiky patří například vystoupení na slavném festivalu Monsters of Rock v roce 1986, které mělo podle odhadů více než milion diváků. Dalším zajímavým faktorem je kolaborace Motörhead s dalšími hudebníky, jako jsou například Ozzy Osbourne a Slash. Motörhead nebyli pouze kapelou, ale stali se i módním fenoménem. Zvláště baskytarista a zakládající člen Lemmy Kilmister byl znám svým jedinečným stylem, jehož součástí byly kožené bundy, kovbojské boty a charakteristický knír. Navíc se kapela stala inspirací pro mnoho dalších umělců v oblasti rockové hudby. Nejenže se Motörhead cítili jako doma na pódiu, ale založili také vlastní značku alkoholických nápojů. Jedná se o whisky s názvem Motörhead Whisky, která byla vytvořena v roce 2015. Kapela také spolupracovala s pivovarem a vytvořila Motörhead Bastards Lager. Tyto nápoje jsou nejen poctou kapelě, ale také jsou často spojovány s rockovým životním stylem, který Motörhead reprezentovali.

Dědictví a odkaz kapely Motörhead

Dědictví a odkaz kapely Motörhead jsou předmětem úcty a zájmu fanoušků po celém světě. Kapela byla známá svým tvrdým a energickým zvukem, který zanechal nezapomenutelný dopad v historii rockové hudby. Její příběh a vliv na rozvoj heavy metalu mohou být považovány za neocenitelné a inspirativní. Motörhead je stále oblíbená kapela i po více než 40 letech od svého vzniku. Její vliv se rozšířil přes hranice žánru rockové hudby a tvoří základ pro mnoho moderních hudebních skupin. Kapela byla aktivní až do roku 2015, kdy zemřel její frontman Lemmy Kilmister. Dědictví a odkaz kapely Motörhead zahrnují nejen hudební dědictví, ale také umělecké vlivy a vztah k fanouškům. Kapela byla známá svým jedinečným stylem oblékání a vystupování, což ji odlišuje od mnoha jiných hudebních skupin. Motörhead také často vystupovali v klubových prostorách a udržovali blízký vztah se svými fanoušky. Všechny tyto prvky pomáhají udržovat dědictví a odkaz kapely Motörhead živé a relevantní i dnes.

Časté otázky FAQ

Kapela Motörhead vydala během své kariéry celkem 22 studiových alb.
Kapelu Motörhead založil britský hudebník a zpěvák Ian Fraser "Lemmy" Kilmister v roce 1975.
Název kapely Motörhead znamená v překladu "motorová hlava" a je to slangový výraz pro amfetaminy.
Mezi největší hity kapely Motörhead patří například písně Ace of Spades, Overkill, Iron Fist, Bomber nebo Killed by Death.
Kapela Motörhead je významná především svým tvrdým a energickým zvukem, který ovlivnil mnoho dalších rockových kapel. Jejich hudba je spojována s heavy metalem, punkem a rock and rollem.
Lemmy Kilmister byl známý svým velkým konzumem alkoholu a tvrdým životním stylem. Přestože se ho několikrát pokusil omezit, nakonec podlehl zdravotním problémům souvisejícím s alkoholem a zemřel v roce 2015.
03.07.2023